Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Årets Idrottskvinna 2017

9 februari 2018 01:16
Förening

Vad har Lotta Schelin, Therese Sjögran, Caroline Jönsson, Karolina Westberg och Ellen Rasmussen gemensamt? Jo alla har blivit utnämnda till ”Årets Idrottskvinna i Malmö”!


Det är Malmö Idrottsföreningars Samorganisation som varje år utser Årets Idrottskvinna i Malmö och förutom nämnda kända fotbollsspelare har syns EM-guld medaljösen i taekwondo Nikita Glasnovic, EM-guld medaljösen i bordtennis Li Fen bland tidigare pristagare. Nu för första gången någonsin har en innebandyspelare vunnit utmärkelsen och vem annars om inte Malmö FBCs Ellen Rasmussen! Motiveringen lyder:

Hon behandlar bollen med sin klubba som ett trollspö och har som den lysande stjärnan etablerat sitt lag på den högsta nationella nivån i Sverige. En fantastisk säsong kröntes med att som första Malmöspelare bli världsmästare i sin idrott. Malmöidrottens Samorganisations pris till årets idrottskvinna i Malmö för 2017 går till Ellen Rasmussen, Malmö Floorball Club.

Utmärkelsen är inte bara ett bevis på Ellens framgång och utveckling utan även en bekräftelse på att innebandyn har flyttat fram sin position som idrott i Malmö. Ellen är blott den andra icke fotbollsspelande lagidrottaren som får utmärkelsen och innebandy blir den 11:e unika idrotten sedan utmärkelsen började delas ut 1983, dvs 13 år innan Ellen föddes.

Utmärkelsen kommer att delas ut i samband med Malmö Stads Föreningsgala den 4:e maj.

Källa: PR

Media

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6881095