23 Mar 1 match

Hemmaförlust mot Visby

19 februari 2018 16:39
Herr A

I den så viktiga matchen emot topplaget Visby blev det till slut förlust med 4-7.

Malmö vann den första matchen emot Visby på bortaplan men när Visby kom till Skåne var det ett välmotiverat och välspelande Visby som kunde ta med sig samtliga poängen hem.

I den första perioden var det Visby som öppnade starkast och pressande ner Malmö och efter bara tre minuter spelade gjorde Visby första målet i matchen 0-1. Malmö fick fortsatt arbeta mycket i försvar men efter åtta minuters spel kunde Tobias Andersson (Robin Crantz) kvittera matchen till 1-1 på en snygg spelvändning. Kvitteringen varade dock bara i dryga minuten innan Visby på nytt tog ledningen i matchen, 1-2. Minuten senare utökade Visby ledningen till 1-3 men i den tolfte minuten kommer FBC tillbaka när man genom John Johansson (UA) reducerar matchen till 2-3. Innan perioden går mot sitt slut lyckas Visby pånytt utöka ledningen till 2-4 som också blir periodens resultat.

I den andra perioden gör Visby på nytt ett tidigt mål och utökar ställningen till 2-5 men efter det vaknar Malmö mer och mer och Visby får större och större problem att stänga ner Malmös omställningsspel. 08.12 gör Tobias Andersson (Kim Clemedtson) sitt andra mål för matchen 3-5 och 19.44 gör Gustav Rundgren (Edin Dagasan) 4-5 i powerplay.

Den tredje perioden blir en avvaktande och försiktig period där inget av lagen riktigt vågar gå för nästa steg i matchen och det dröja hela vägen fram till 17.50 tills Malmö tar timeout innan det händer något i matchen. Malmö inleder efter timeouten med fortsatt spel 5-5 men misslyckas med presspelet vilket ger Visby möjligheten att göra 4-6. Malmö tar målvakten i ett sista försök att komma tillbaka men Visby punkterar matchen i tom kasse, 4-7

Tränare Jörgen Hansen om matchen -Vi inleder matchen lite småstelt och slarvigt men spelar verkligen upp oss med matchens gång. Det som stör mig mest just nu är att vi inte försöker gå för det lite tidigare i den tredje perioden. Vi blir helt enkelt för rädda att förlora istället för vilja att vinna. Detta är något jag måste ta på mig som ledare, inget som spelarna äger ansvar för. Men oavsett, vi gör en bra match i det stora hela mot ett bra lag och nu är det extremt viktigt att vi tar med oss de vi gjort de senaste matcherna till nästa helg när Onyx kommer på besök.